-->

EASY PSC

AN EASY PATH TO A GOVERNMENT JOB

Search Here

Friday, June 5, 2020

Prepositions Seleceted Questions | Kerala PSC English Mock Test

Important Selected Questions From Prepositions




1. The doctor advised him to go ......... several medical tests.??
Answer: through


2. He has been recently discharged .......... the hospital
Answer: from
 
 
3. The meeting was presided ............ by the Prime Minister.??
Answer: over


4. I devote much of my time ............ writing
Answer: to


5. The ministers flew .......... the flooded areas in a helicopter.??
Answer: over



6. He will take revenge .............. you.
Answer: on
 
 
7. We took that person ......... a thief.??
Answer: for


8. I am convinced ............. his innocence.
Answer: of


9. The boy fell ........... a ditch.??
Answer: into


10. This brand of television is quite inferior that one.
Answer: to
 
 

11. This rule is applicable ........... every one.??
Answer: to


12. He is being accused .............. theft.
Answer: of


13. One should not be indifferent .................. the suffering of others.??
Answer: to


14. I have been ill .......... last Monday.
Answer: since
 
 
15. There is no unity .............. the leaders.??
Answer: among



16. The school will start ............ tomorrow.??
Answer: from


17. The town is five miles ............
Answer: off
 
 
18. This train runs .............. Mumbai and Delhi.??
Answer: between


19. The child sat ........... his mother.
Answer: beside


20. .............. the students, their parents were also present.
Answer: Besides

1 comment: